Els Mots Encreuats Book PDF, EPUB Download & Read Online Free

Els mots encreuats

Els mots encreuats

Author: Anna García Garay
Publisher: Grupo Planeta Spain
ISBN: 8429770658
Pages: 80
Year: 2012-10-18
Una obra on es fusionen la prosa poètica i la poesia en dues parts ben diferenciades, Horitzontals i Verticals, tot imitant l'estructura clàssica d'uns mots encreuats. Així mateix, s'hi entrellacen l'amor i el desamor, la quotidianitat i la reflexió vital per teixir un poemari amb al·lusions constants al llenguatge i als elements que el conformen.El jurat, format per Jordi Cornudella, Xavier Folch, Marta Pessarrodona, Imma Monsó i Francesc Garriga, va destacar «la qualitat i l'originalitat del plantejament en la manera de dir les relacions amoroses».
Els ulls girats endins

Els ulls girats endins

Author: Francesc Roma i Casanovas
Publisher: Francesc Roma i Casanovas
ISBN:
Pages:
Year: 2014-12-03
Després de llegir la seva tesi i de trobar-se amb el Matagossos, la Laura marxa cap a París per continuar amb la seva feina. El que no sap és que allà la cosa es complicarà encara més i que, com no vigili, els ulls se li giraran endins.
Jocs en família

Jocs en família

Author: Mireia Zabala Guitart
Publisher: Grao
ISBN: 8499802524
Pages: 172
Year: 2006-01-17
El joc permet a pares i fills gaudir de la companyia mútua i és un excel·lent espai per aprendre i ensenyar. Propostes per estones curtes o llargues, per quan els despertem, quan cuinem, mentre els banyem, quan els portem a l'escola, quan sortim de viatge...
Diccionari UB. Anglès-Català

Diccionari UB. Anglès-Català

Author:
Publisher: Edicions Universitat Barcelona
ISBN: 8447533182
Pages: 1038
Year: 2008
El diccionari UB anglès-català és el resultat d’una activitat conjunta de diferents agents que, de manera complementària, han sumat coneixements, continguts i tecnologia per fer una obra de referència rigorosa, posada al dia, útil a un ampli sector de la ciutadania i que contribueixi a eixamplar els horitzons culturals i lingüístics no solament de la comunitat universitària, sinó de la societat catalana...Pel seu contingut, constitueix una obra idònia tant per als usuaris comuns de la llengua com per a especialistes d’un ampli ventall de sectors professionals, així com per al professorat i estudiants universitaris i de cursos avançats de secundària. La mobilitat estudiantil a nivell internacional el converteix en un company de viatge imprescindible per als estudiants catalans que viatgen a l’estranger i en una eina bàsica per al coneixement de la llengua i la cultura catalanes per als qui vénen a completar els seus estudis al nostre país.
Elements de física

Elements de física

Author: Josep Antoni Grifols
Publisher: Univ. Autònoma de Barcelona
ISBN: 8449023319
Pages: 117
Year: 2003

Diccionari de sinònims de frases fetes

Diccionari de sinònims de frases fetes

Author: M. Teresa Espinal, Maria Teresa Espinal i Farré
Publisher: Univ. Autònoma de Barcelona
ISBN: 848415565X
Pages: 1578
Year: 2004
Aquest diccionari, que a partir de conceptes proporciona informació gramatical i lingüística referida a frases fetes, inclou 5.505 entrades conceptuals i 15.505 expressions lexicalitzades. L’obra incorpora un CD-ROM, que permet fer múltiples cerques que complementen l’obra impresa. És el diccionari de frases fetes més complet dels existents en l’actualitat, una obra imprescindible per a docents, traductors i escriptors en general.
El bar de l'AVE

El bar de l'AVE

Author: Valentí Puig
Publisher: Proa
ISBN: 8475886582
Pages:
Year: 2017-01-18
Gran observador social i escriptor brillant i mordaç, Valentí Puig fa un retrat penetrant de les incerteses econòmiques i morals de la societat catalana i espanyola d’avui. Arran d’un casament que posa en contacte una família que ha perdut el patrimoni en un plet familiar i un clan mallorquí enriquit amb el contraban i propietari d’un imperi financer, El bar de l’AVE presenta assessors financers, periodistes sense escrúpols, inspectores d’Hisenda, monges, cuiners innovadors i polítics antisistema a cavall de Barcelona, Madrid i Mallorca. Som a l’any 2015, temps de canvis socials i polítics, inflamacions independentistes i oportunitats postcrisi. Estil, lucidesa i humor en el millor Valentí Puig. Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.
Cultura

Cultura

Author:
Publisher:
ISBN:
Pages:
Year: 1991

Verbàlia 2.0.

Verbàlia 2.0.

Author: Màrius Serra
Publisher: Grupo Planeta Spain
ISBN: 8497876768
Pages: 624
Year: 2010-11
A finals del segle passat, Màrius Serra va descobrir un nou continent i el va anomenar Verbàlia: el país dels verbívors, una Terra Incògnita sense fronteres gaire definides ni llei d'estrangeria. És verbívor tothom que beu verbs i els fa ballar. Ara l'era digital ha canviat la fesomia del país dels verbívors, i aquest Verbàlia 2.0 n'és la prova. Perquè Verbàlia és, sobretot, un Estat Mental. Cada cop que un verbívor practica un joc verbal en redefineix la sobirania, i en l'era d'internet això passa cada dia. La Constitució de l'Estat Mental de Verbàlia es limita a regular una tirallonga de mutacions i permutacions dels mots, tot establint-ne les bases legislatives que consten en aquest llibre. El plaer de jugar amb les paraules és ancestral: una línia subtil i poc coneguda enllaça l'enigma de l'Esfinx, els mètodes de la càbala, els artificis de la poesia barroca, els jocs irreverents de les avantguardes i els mots encreuats dels diaris. A Verbàlia 2.0 trobareu mig centenar d'artificis verbals ben definits, historiats i exemplificats: des d'un logogrif o un anagrama, un calembour o un lipograma, fins a un palíndrom, una paronomàsia o un contrapet. Us proposem començar l'exploració de Verbàlia tot seguit. Us advertim que si us hi instal·leu, serà el mateix país el que us colonitzarà a vosaltres. Obriu aquest llibre per qualsevol pàgina i llegiu-ne quatre ratlles. Us costarà tancar-lo!L'Enigma de Verbàlia 2.0Fa deu anys, el primer Verbàlia ja contenia un enigma a la coberta: un vers ocult d'Ausiàs Marc. Ara hi torno, però aquest és l'enigma més difícil que he fet mai. El trobaràs al dors de la coberta de Verbàlia 2.0.Com que vivim temps de crisi, l'enigma consta de 20 bitllets acolorits i unes pistes molt concretes. Aquesta vegada la solució són tres versos i tres són, també, els mesos que tens per descobrir-los. Has d'escriure la solució a la butlleta que figura a l'última pàgina del llibre, retallar-la i enviar-la a l'editorial per correu postal. Ha de ser la butlleta original.A primers de març de 2011 sortejarem, davant de notari, el premi entre les butlletes que continguin la solució encertada. L'any 2000 Joaquim Maria Puyal va presentar Verbàlia. Una dècada més tard, el mestre Puyal revelarà la solució de l'enigma de Verbàlia 2.0 en un acte públic i entrevistarà el guanyador. El premi és extraordinari: 10 anys de lectura oferts pel Grup 62 en les condicions que figuren a les bases jurídiques d'aquest concurs.El repte és colossal. L'enigma més difícil t'espera. El resoldràs?Màrius Serra
Final feliç i altres contes

Final feliç i altres contes

Author: Salva Carbonell
Publisher: Lulu.com
ISBN: 1471627888
Pages: 170
Year: 2012-04-22
Vint-i-sis contes, vint-i-sis histories sobre la vida, la mort, l'amor...amb un humor a vegades negre, a vegades surrealista, caracteristic de l'autor. Un llibre que serveix per tancar una etapa i comencar-ne una altra. Un llibre per fer les paus amb aquell noi de 20 anys que volia dedicar-se a escriure i al que no vaig voler fer cas...fins avui. Tot sense mes pretensio que fer passar una bona estona al lector.
L'univers Tísner

L'univers Tísner

Author: David Escamilla, Jordi Finestres
Publisher:
ISBN:
Pages: 172
Year: 2001

Epistolari Jordi Arbonès & Joaquim Carbó

Epistolari Jordi Arbonès & Joaquim Carbó

Author: Montserrat Bacardí
Publisher: Punctum
ISBN: 8494198734
Pages: 889
Year: 2014-05-01

Selecció de definicions

Selecció de definicions

Author: Avel·lí Artís-Gener
Publisher:
ISBN: 8473069900
Pages: 133
Year: 1994

Estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona, Els. Un estímul de progrés

Estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona, Els. Un estímul de progrés

Author: Ferran Sabaté
Publisher: Edicions Universitat Barcelona
ISBN: 8447537374
Pages: 108
Year: 2013-12-11
La Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona ha estat, i és encara, una peça clau en l’ensenyament universitari del nostre país. I els estudiants són, sens dubte, la baula imprescindible que uneix el passat de la formació a casa nostra amb el present i el futur que cal traçar. Aquesta obra, narrada de manera ben estructurada i atractiva per la bona dosi de material que aglutina, repassa la trajectòria històrica dels estudis mèdics a la ciutat de Barcelona, que es remunten al 1401 i constitueixen per tant un dels camins més extensos en la formació universitària catalana. Ara bé, el seu interès especial se centra en la comunitat d’estudiants: com s’han organitzat al llarg dels anys, al voltant de quines revistes i congressos s’han expressat, quines són les reivindicacions manifestades –normalment reflex de les inquietuds socials i polítiques de cada moment–, i un llarg etcètera que aporta coneixements ineludibles per comprendre el desenvolupament de la nostra societat. Els estudiants de Medicina de la Universitat de Barcelona rescata de l’oblit l’etapa de formació dels metges que han protagonitzat la sanitat catalana, de gran prestigi internacional actualment, i la seva incidència en la societat durant els dos darrers segles.
El Menjar en la història

El Menjar en la història

Author: Jaume Castell i Abellà
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 8497910087
Pages: 135
Year: 2004
El gust de les coses de menjar ha canviat al llarg dels temps, però el que ha canviat molt és la manera de viure i, per tant, el gust dels consumidors. Quan es va resoldre el dilema entre els aliments crus i els aliments cuits, la manera de menjar i beure es va convertir en gastronomia. Es pot dir que pocs descobriments han tingut tanta importància com la cuina, però per passar de la gana al plaer del gust només hi ha la cultura, i aquesta s'esmuny com si es tractés d'una pastilla de sabó mullat. Amb el seu bon ofici de periodista i una minuciosa i precisa feina d'investigació, en Jaume Castell ens ofereix una obra seriosa i consistent sobre el fet de menjar per gaudir-ne, i a més ens incita a reflexionar sobre allò que mengem i per què ho mengem. L'autor ens adverteix sobre la mala influència que pot arribar a tenir la publicitat enganyosa de les modes imposades en la nostra alimentació, sovint només per satisfer criteris estètics —superficials— o comercials, i que estan modificant molt negativament els nostres hàbits alimentaris, tradicionalment savis i saludables, principalment entre la gent jove, o sigui, en el nostre futur.